Samsun’un sesi, rengi ve kültürü 100.yıl platformu

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100'üncü yılında Samsun’da birçok sivil toplum kuruluşu (STK) bir araya gelerek 'Samsun 100'üncü Yıl Platformu'nu oluşturdu

Samsun 100.yıl platformu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aralarında Samsun Barosu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Emekli-Sen, Düşevi Oyuncuları, KESK, Pir Sultan Abdal Derneği, SAM-SEV, Ticaret Lisesi Mezunları Derneği, Türk Kadınlar Birliği gibi bir çok sivil toplum kuruluşunun bir araya geldiği Samsun 100’üncü Yıl Platformu, faaliyetlerine başladı.

Samsun 100.yıl platformu

‘Samsun’un gerçek sahibi halktır’

Kuruluş çalışmalarını tamamlayan platform üyeledi, Onur Anıtı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan basın açıklamasında konuşan Samsun 100’üncü Yıl Platformu Sözcüsü Dr. Işık Özkefeli, “Samsun 19 Mayıs 1919’da ulusal Kurtuluş Mücadelesi’nin ilk ateşinin yakıldığı laik, demokratik, parlamenter, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin; ‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ şiarı ile temellerinin de oluştuğu bir şehirdir. Şehrimizin simgesi Atatürk Anıtı’ndan Samsun’a ve Türkiye kamuoyuna sesleniyoruz. 19 Mayıs 2019’da olduğu gibi bugünde Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını coşku ile kutlayacağımız 2023’de yine bir aradayız. Çünkü bizler bu şehrin gerçek sahipleri olan halkız” dedi.

Samsun 100.yıl platformu

‘Kutlama değil Atatürk gibi düşünme yılı’

“Kentimizin ilmini, irfanını, alın terini kültürünü, sesini ve rengini temsil ediyoruz” diyen Özkefeli, şöyle devam etti:

“Bu coğrafyanın vicdanını ve hoşgörüsünü temsil ediyoruz. Vatana, Cumhuriyet’e, Mustafa Kemal Atatürk’e, ilkelerine bağlılığı temsil ediyoruz. Bugün burada kentimizin birçok demokratik kitle örgütü, dernek, sendika ve meslek odası geçmişte hep yaptığımız gibi yine bir araya geldik. Düşüncelerimizi, gücümüzü, olanaklarımızı bir araya topladık.

Büyük Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare sistemi olan Cumhuriyetimiz 100 yıllık tarihinin en zor, en sıkıntılı yıllarını yaşamaktadır. Bütün bu kaybettiklerimizi yerine yeniden koymak isteği ile bu yılın yeniden milli mücadele yılı, kısaca bu yılın yeniden Atatürk Cumhuriyeti yılı olmasını istedik. Bu bir kutlama yılı değil. Bu yıl Atatürk gibi düşünme, akıl ve ilim ile kaybettiklerimizi kazanma yılıdır.”

Samsun 100.yıl platformu

Cumhuriyetin bir fazilet olduğunu bilerek, umudumuzu yitirmeden, Atatürk’ün başlattığı çağdaş ve aydınlık Türkiye yaratmak ideali yolunda, ilke ve devrimlerinin ışığında hiç durmadan yürüyeceğimize and içiyoruz. Cumhuriyetimizi 1923’ten sonsuza, bizi hep yücelterek, aydınlığa, çağdaşlığa taşımanın onurlu adı olan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyetinin kurucularının manevi huzurunda saygıyla eğiliyoruz. Ruhları şad olsun.”

Samsun’un sesi, rengi ve kültürü 100.yıl platformu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Kanaldaa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!