Kısırlaştırma başta olmak üzere birçok tedavileri yapılan sokak hayvanlarına Büyükşehir sahip çıkıyor.
Kısırlaştırma, hasta, yaralı, kaza geçirmiş ve kötü muameleye maruz kalmış sokak hayvanları Büyükşehir Belediyesi’nin koruması altında.
Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Bakım Merkezi sokak hayvanlarının tedavisinde önemli rol üstleniyor.
7/24 çalışan ve uzman veteriner hekimler tarafından tedavileri yapılan sokak hayvanları daha sonra doğal ortamlarına bırakılıyor.

Her türlü sağlık sorunları tedavi ediliyor
Merkezde trafik kazaları, tümör enfeksiyonları, çeşitli deri enfeksiyonları gibi tedaviler yapılıyor. Ayrıca solunum yolu enfeksiyonları, çeşitli doku ve organ kayıpları gibi sorunları bulunan hayvanlar da bakıma alınıyor.
Bunun dışında merkezde metabolik hastalıklar, viral hastalıklar gibi sebeplerden dolayı getirilen sokak hayvanları ilk önce triaj odasına alınarak ön muayenesi yapılıyor.
Veteriner hekimler, ön muayenenin ardından hayvanın sağlık durumu ile ilgili olarak tedavi ünitelerine sevk ediyor.

Kısırlaştırma sonra da sahiplendirme
2021 yılı Ekim ayına kadar sağlık sorunu yaşayan 2 bin 83 sokak hayvanı tedavi edildi. 468 kedi, 3 bin 42 köpek olmak üzere 3 bin 510 hayvanı kısırlaştırdı. Kısırlaştırma işlemlerinin ardından bu hayvanlar sahiplendirilmeye çalışıldı.
“Satın alma sahiplen” sloganıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında 284 kedi ve köpek de sahiplendirildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, merkezde yapılan çalışmalara değindi.
“Kısırlaştırma başta olmak üzere her türlü tedavilerini yapıyoruz” diyen Başkan Demir şöyle konuştu:

600 köpek ve 350 kediye ev sahipliği yapılıyor
“Sokak hayvanlarının bakımı, beslenmesi ve tedavileri yapılıyor. Ayrıca kısırlaştırma yapıldıktan sonra da sahiplendiriyoruz. Bunun için belediye olarak haftanın 7 günü çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Sokaklarda sahipsiz hayvanlar kalmasın ve hayvanlar ömürlerinin sonuna kadar doğal ortamlarında yaşamlarını sürdürsünler istiyoruz. Türkiye’nin en modern Bakım Merkezi olan bir tesisimiz var. 600 köpek ve 350 kediye ev sahipliği yapıyor.
Orada yaptığımız yeni çalışmalarla mevcut şartları daha da iyileştirdik. Kısırlaştırma öncesi ve sonrası olmak üzere 15 kabul merkezi inşa edildi. Samsun’da yaşayan can dostlarımızın konforlu bir şekilde hayatlarını sürdürmeleri için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Bu noktada bizimle koordineli şekilde çalışan hayvan sever derneklerimize ve gönüllü vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.”