Geleneksel kahve, Brezilya’da yapılan bir araştırmaya göre organik kahveden daha sağlıklı olduğunu ortaya koydu.
İnsan sağlığı açısından günde bir iki fincan kahvenin ne kadar faydalı olduğuna dair bir çok araştırma, makale yayınlandı. Kokusu ve tadı ile özellikle yemekler sonrası vazgeçilmezler arasında yer alan kahve tüketimine dair Brezilya’da yapılan bir çalışma ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. İçinde yer alan kafeinin yorgunluğu aldığı, belleği güçlendirdiği ve hatta kilo vermenize yardımcı olduğuna dair birçok araştırmanın yer aldığı bilim dünyasında yapılan bu yeni çalışma sizleri de şaşırtacak.

67 Kahve Numunesi İncelendi
Brezilya’nın farklı bölgelerinden organik, geleneksel ve biyodinamik tarım uygulamaları kullanılarak yetiştirilen 67 kavrulmuş kahve numunesi, kütle spektrometresi ile birleştirilmiş yüksek performanslı sıvı kromatografisi kullanılarak analiz edildi, ölçüldü ve denetimli-denetimsiz çok değişkenli istatistiksel yöntemlerle işlendi. Organik ve geleneksel kavrulmuş kahve çekirdeklerinin karşılaştırılması durumunda klorojenik asit bileşimlerinde farklılıklar gözlemlendi. Çok değişkenli istatistiksel araçların kullanılması, üç kahve tarım uygulaması arasındaki önemli farklılıkları belirlemek için uygun biyobelirteçlerin tanımlanmasına izin verirken, farklı coğrafi bölgelerden üretilen kahveler önemli bir farklılık göstermedi.
Organiz Kahvede Klorojenik Asit Daha Az
Yapılan araştırma sonucuna göre; farklı ekim yerlerinin içerikler üzerinde önemli bir etkisi olmasa da ekim yöntemlerinde normal üretilene göre daha az klorojenik asit bulunuyor. Organik kahvede özellikle de “Feruloyl-p Coumaroylquinc” asit oranı daha düşük. Bu da sağlıklı içeriğin organik kahvede daha az bulunduğu anlamını taşıdığı belirtildi. Fakat bunun niçin böyle olduğu da araştırmacılar tarafından henüz tespit edilemedi.

Nedeni Bilinmiyor
Kan şekeri seviyesini düşürmeye, diyabet riskini azaltmaya ve karaciğeri olumlu yönde etkilemeye yardımcı olan klorojenik asitlerin kişinin sağlığı için faydalı olduğu kabul ediliyor. Jacobs Üniversitesi Kimya Profesörü Nikolai Kuhnert’in çalışma grubu Brezilya’da çekirdeklerini araştırırken görünüşte şaşırtıcı bir sonuca ulaştı. Organik olarak yetiştirilenin, geleneksel kahveden daha az klorojenik asit içeriyor. Kuhnert, “Ancak bu, tüketicilerin artık organik kahve almaması gerektiği anlamına gelmiyor” dedi.